Новини

SurveyВъв връзка с реализацията на проект с № CB005.1.22.046 „Развитие и популяризиране на гурме и винен туризъм в трансграничния район на България и Турция“ - ТрансГурмеТур („Development and promotion of gourmet and wine tourism in the cross-border region of Bulgaria and Turkey” - TransGourmeTour) и договор за безвъзмездна финансова помощ №  РД-02-29-238/ 31.07.2017 г., Дениси Консулт ЕООД извършва проучване на дестинации за гурме и винен туризъм на територията на транграничните с Турция области Бургас, Ямбол и Хасково. Аналогично проучване се извършва и в Турция, за граничните с България области Одрин и Къркларели.

Потенциалните обекти от трите области са хотели, ресторанти, винарни, мандри, пекарни, пазари, ферми, читалища и туристически информационни центрове.

Контактна информация и снимки на обектите ще бъдат публикувани безплатно в многоезичен Туристически Гурме Пътеводител на трансграничния регион на България и Турция, в два варианта: онлайн платформа (уеб сайт) и мобилно приложение за смартфони.

Уеб сайтът ще позволява безплатна регистрация и определени администраторски права за публикуване на информация за всеки желаещ потребител.

Покана и въпросник

bgenfrdeitptrues